Profi ENZYM
Profesionální ultra čistič odpadů na bázi enzymů. Odstraňuje nepříjemné zápachy a zároveň zprůchodňuje odpadní potrubí.
Popis produktu Profi ENZYM
PROFI ENZYM je vysoce účinný přípravek na bázi enzymů. PROFI ENZYM odstraňuje nepříjemné zápachy a zároveň zprůchodňuje odpadní potrubí. Přípravek účinně rozkládá veškeré organické látky. PROFI ENZYM je vhodný do všech provozů, stroj. průmyslu, kuchyní, domácnostech atd. PROFI ENZYM je směsí mikroorganismů, které byly speciálně vybrány pro jejich schopnost účinně degradovat tuky. Přípravek také napomáhá při rozkladu jiných organických odpadů. Tyto bakterie produkují řadu enzymů, které rozkládají tuky, škroby, bílkoviny a rostlinná vlákna (celulóza). Směs také obsahuje malé množství volných enzymů, které zahájí proces rozkladu ještě než bakterie začnou vyrábět vlastní enzymy. Klíčem k rozložení tuku a dalších látek, které nejsou rozpustné ve vodě, je produkce biologických povrchově aktivních látek nebo biosurfaktantů. Biosurfaktanty pomáhají emulgovat tuk, takže může být degradován efektivněji.
Výhody:
- Snížení frekvence vývozů lapače tuků
- Zajištění průchozího odpadního potrubí
- Eliminace nepříjemného zápachu
- Biologická odbouratelnost přípravku
- Snížení provozních nákladů
Oblasti použití:
- Velkokapacitní kuchyně
- Zápach z pisoárů a odtokových kanálů
- Nemocnice, domovy důchodců
- Kavárny, restaurace
- Hotely, školy, lázně, plavecké bazény
- Jatky, cukrárny, kulturní domy
Návod k použití:
PROFI ENZYM se dávkuje 1,5 až 2 hodiny po pracovní době, aby bakterie mohly pracovat za výhodnějších podmínek. Během provozních podmínek není vhodné přípravek používat z důvodu vysokého pH, sanitačních a degradačních přípravků. PROFI ENZYM lze aplikovat přímo do sběrné nádrže nebo přes odpadní výlevky. Dávkování pro odlučovač tuku o objemu 1m3 při běžném provozu činí 1dcl přípravku denně. V případě potřeby zvyšte dávku. Při aplikaci zamezte styk s pracovními plochami určenými pro přípravu či úpravu potravin.
Technické informace
Vzhled/barva | |
---|---|
Skupenství | |
Zápach | |
Hustota | |
Bod vzplanutí | nehořlavý |
Bod tuhnutí |